Alegerea ghivecelor de productie si a alveolelor pentru sere de flori

Alegerea ghivecelor de productie si a alveolelor pentru serele de flori este un aspect important pentru obtinerea unei productii sanatoase si eficiente de flori. Iata cateva sfaturi pentru a face alegerile potrivite:

1. Dimensiunea ghivecelor si a alveolelor

Alegeti dimensiunea ghivecelor si a alveolelor in functie de marimea si tipul de planta pe care intentionati sa o cultivati. Plantele mai mici sau semintele au nevoie de spatiu mai mic pentru dezvoltare in prima faza de dezvoltare dupa care puteti opta pentru schimbarea ghiveciului. Plantele verzi si florile de talie mare, implicit au radacini mai mari si necesita ghivece sau alveole mai mari pentru a sprijini dezvoltarea radacinilor.

2. Materialul ghivecelor

Ghivecele pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi plasticul, lutul, fibra de sticla sau material biodegradabil. Plasticul este cel mai des utilizat in productia de flori datorita usurintei in manevrare, rezistentei si disponibilitatii. De asemenea ghivecele din plastic, care sunt de calitate superioara, sunt mai rezistente si se pot refolosi. Astfel veti produce un impact mai mic asupra mediului. Totusi, daca doriti o optiune mai ecologica, puteti opta pentru ghivece de tip pahare biodegradabile din celuloza de hartie sau din turba. 

3. Forma ghivecelor si alveolelor

Forma ghivecelor poate varia de la rotunde la patrate sau rectangulare. Alegeti forma care se potriveste cel mai bine spatiului din sera si stilului dvs. de cultivare. Ghivecele de productie inalte de exemplu sunt adesea folosite pentru butasii de trandafiri si plante care au o dezvoltare radiculara mai inalta. 

4. Drenajul ghivecelor

Asigurati-va ca ghivecele si alveolele au un numar mai mare de gauri pentru drenaj care permit scurgerea excesului de apa. Un drenaj adecvat este esential pentru a preveni acumularea excesiva de apa si prevenirea putrezirii radacinilor.

4. Reutilizare si durabilitate

Daca intentionati sa reutilizati ghivecele, alegeti optiuni durabile si usor de curatat. Plasticul de calitate superioara si fibra de sticla sunt de obicei mai durabile si pot fi folosite pe termen lung.

Ghivecele din turba sunt usor de manevrat si de plantat, ceea ce face procesul de transplantare mai eficient. Ele pot fi utilizate cu succes pentru o gama variata de plante, de la flori decorative pana la plante verzi si ierburi aromatice. Odata cu trecerea timpului, ghivecele din turba se descompun natural, contribuind la imbunatatirea structurii solului si la incurajarea activitatii microbiene benefice.
Folosirea ghivecelor din turba poate reduce impactul asupra mediului in comparatie cu unele alternative mai putin sustenabile. Multe produse din turba sunt fabricate cu practici ecologice si pot fi parte a unui abordari mai responsabile in cultivarea plantelor.

4. Gradul de aerare

Unele ghivece pot avea un design special pentru a imbunatati aerarea radacinilor. Acest lucru poate fi benefic pentru anumite plante care necesita o circulatie buna a aerului in jurul radacinilor.

De asemenea, daca doriti sa automatizati procesul de insamantare, transplantare sau udare, asigurati-va ca ghivecele si alveolele pot fi utilizate cu echipamentele disponibile.

Inainte de a achizitiona ghivecele si alveolele, este bine sa aveti un plan clar pentru cultivarea plantelor in sera, astfel incat sa puteti alege produsele potrivite pentru nevoile dvs. specifice. Consultati furnizorii sau specialistii in echipamente horticole pentru a obtine informatii si sfaturi suplimentare. 

Sfaturi utile

  • Prin urmare, alegerea alveolelor si ghivecelor potrivite este importanta pentru succesul cultivarii plantelor. Asigurati-va ca luati in considerare nevoile specifice ale plantelor dvs. si sa acordati atentie si impactului asupra mediulu

Produse recomandate

Spor la Grădinărit !

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Cum ți s-a părut acest articol?

Faceți click si oferiti numar maxim de stelute daca v-a placut!

0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează aceast articol.

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Urmărește-ne pe rețelele social media!

Ne pare rău că aceast articol nu v-a fost util!

Să îmbunătățim acest articol!

Adaugă un comentariu la articol.

Aboneaza-te
Notificare despre
guest
0 Commentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Articole recomandate

Cum ți s-a părut acest articol?

Faceți click si oferiti numar maxim de stelute daca v-a placut!

0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează aceast articol.

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Urmărește-ne pe rețelele social media!

Ne pare rău că aceast articol nu v-a fost util!

Să îmbunătățim acest articol!

Adaugă un comentariu la articol.

Acest conținut este

protejat de drepturile de autor.