plantarea bulbilor de toamnă

Sfaturi în plantarea bulbilor de toamnă

Dacă dorești ca pe parcursul primăverii, gradina ta să fie transformată într-un festival cromatic spectaculos, sezonul de toamnă este cel mai indicat moment pentru plantarea bulbilor de toamnă.

În articolul anterior ai învățat despre  importanța principalelor caracteristici ale solului de care trebuie să ții cont pentru a alege corect mediul prielnic în care bulbii tăi se vor dezvolta și crește, același lucru este valabil și în cazul plantelor la ghiveci.

 1. Pași utili pe care trebuie sa-i ai în vedere  înainte de plantare în grădina ta
 2. Înarmează-te cu răbdare și cu echipamentele de care vei avea nevoie pentru pregătirea terenului iar daca nu ai, cumpără unele noi: cazma, greblă, roabă, mănuși, sapă, plantator etc.
 3. Fă curățenie și adună resturile vegetale dar nu le arunca, păstrează-le în saci de plastic, te vor ajuta mai târziu pentru a realiza propriul compost pe care-l vei utiliza după trecerea iernii pentru a pregăti pământul pentru noua serie de flori
 4. Verifică drenajul solului, apa care stagnează și un sol greu favorizează apariția putregaiului
 5. Pregătește terenul pentru plantarea bulbilor și îmbogățește solul administrând îngrășământ în cazul în care acesta este slab fertil
 6. Schițează un plan bine definit pentru amplasarea acestor plante astfel încât încadrarea acestora să fie perfectă
 7. Stabilește care vor fi bulbii care-ți vor decora grădina în primvăvara, iar dacă nu ai foarte multe cunoștințe și nu știi ce alegeri să faci, în lista de mai jos vei vedea categoria principalilor și celor mai comercializați bulbi de toamnă dar și gama bulbilor de toamnă speciali.

Dacă ești un grădinar îndrăzneț și  vrei să faci culorile să fie cât mai vibrante odată cu sosirea primăverii, narcisele, lalelele, zambilele, brândușele, freziile, crinii,  gladiolele sau irișii,  sunt alegerea perfectă.

       Poti completa paleta tradițională de toamnă cu gama specială de bulbi de toamnă, iar Fritillaria, Amarylllis, Anemone, Muscari, Chinodoxa, Cyclamen, Scilla, Ranunculus, Camassia sau Eremurus sunt doar câteva din acestea ca-ți vor oferi un spectacol cromatic deosebit.    

SfatNu te îngrijora de vremea mai rece din această perioadă cu privire la plantare, este un proces esențial necesar bulbilor de toamnă pentru ca aceștia să înflorească primăvara, totuși incearcă să-ți planifici plantarea cu cel puțin o luna înainte de primul îngheț.

Nu te îngrijora de vremea mai rece din această perioadă cu privire la plantare, este un proces esențial necesar bulbilor de toamnă pentru ca aceștia să înflorească primăvara, totuși incearcă să-ți planifici plantarea cu cel puțin o luna înainte de primul îngheț.

 • Cum să plantați bulbii de toamnă – instrucțiuni pas cu pas

Plantarea bulbilor de toamnă este un proces accesibil tuturor fiind rapid și ușor.

 • Păstrează eticheta până la plantare, fără aceasta nu vei putea diferenția culorile și tipurile de bulbi
 • Alegeți locul, bulbii preferă un sol bine drenat, de evitat zonele în care apa stagnează
 • Întotdeauna vei planta bulbii cu vârful în sus, acesta se poate observa cu ușurință iar dacă nu-ți dai  totuși seama, poziționează bulbii pe lateral, planta va găsi o cale să iasă la suprafață
 • Citește recomandările de pe etichetă pentru a stabili adâncimea de plantare și distanța dintre ei în funcție de schița pe care ai stabilit-o anterior.
 • După ce ai plantat, asigură-te că ai acoperit bulbii cu sol apoi comprimă ușor solul
 • Aplica o udare pentru a stimula creșterea rădăcinilor și a umple golurile de aer dar evita să efectuezi udări dese ca să nu stimulezi putrezirea bulbilor
 • Tot ce mai ai de făcut e să aștepți primăvara călduroasă și să te bucuri de peisaj

Îți dorim spor la plantat și nu uita, dacă ți-a placut acest articol poți afla alte informații interesante din acest domeniu în secțiunea articole recomandate.

                      Cuprins

 1. Ce trebuie să știi despre plantarea bulbilor la ghiveci
 2. Pași utili pe care trebuie sa-i ai în vedere  înainte de plantare în grădina ta
 3. Cum să plantați bulbii de toamnă – instruscțiuni pas cu pas

Powered by BetterDocs

Acest conținut este

protejat de drepturile de autor.