Plasa antipasari - protectie eco friendly in livada

1. Cum sa previi pagubele cauzate de pasari?

Investesti mult timp, bani si efort in livada sau culturile in camp, iar cand foamea pasarilor da tarcoale esti expus la a pierde o parte din recolta? In acest articol vei gasi cateva solutii pentru a proteja fructele din gradina ta. Ciclul naturii este important, insa exista si solutii non invazive, precum plasa antipasari care sa te ajute sa te protejezi de pradatori.

In sezonul cald se coc cele mai delicioase fructe!

Vara ne bucuram de roadele recoltelor noastre, a muncii depuse zi de zi in gradina. Pe langa noi, se bucura si pasarile de culorile apetisante ale fructelor si legumelor coapte. Cei mai atrasi de ele sunt graurii si ciorile insa si alte pasari din gospodarie. Pentru a proteja fructele si legumele de atacul pasarilor, iti propunem folosirea plaselor antipasari din tricot moale. Acestea sunt invelitoare elastice cu orificii romboidale, ce se pot pune direct pe culturi.

plasa antipasari visine

2. Unde se monteaza plasa antipasari?

Plasele antipasari pot fi amplasate pe deschiderile laterale ale tunelurilor, pe structuri de sustinere in caz de camp deschis, direct pe arbustii de fructe de padure si pe pomii din livezi.
Plase HDPE contra pasarilor sunt stabilizate UV, fiind economice si cu rezistenta de lunga durata, respingand pasarile fara a le intemnita. Poti alege varianta de marime si tesatura care corespunde necesitatilor tale, in functie de dimensiunea pradatorilor si suprafata pe care doresti sa o protejezi.

3.Ce beneficii iti ofera plasa antipasari?

  1. Reduce semnificativ pagubele produse de pasari

  2. Se poate utiliza la toate culturile

  3. Nu are nevoie de sisteme de sustinere complicate

  4. Nu blocheaza accesul la lumina, caldura si aer

  5. Nu este toxica pentru om, pasari sau culturi

4. Care este plasa de protectie potrivita pentru tine?

Biobirds, Iride®, Ortoamica, Horti-bird sunt plase ce protejeaza culturile, livezile si viile de atacurile devastatoare ale pasarilor şi permit trecerea optima a luminii şi a aerului.
Ortoamica este o plasa contra pasarilor extrudata, cu densitate de 12 g/mp , disponibila in 2 variante :
neagra – 4160NE 12 g/mp 15X17 mm
verde – 4160VE cu dimensiunea gaurilor: 10×12 mm
Horti-bird este o plasa anti-pasari, extrudata, stabilizata UV, care nu se desface si nu cedeaza la imbinari, potrivita pentru protectia vitei de vie, capsunilor, afinelor, cireselor si a fructelor dulci sau a oricaror culturi a caror fructe sunt cautate de catre pasari si pe care dorim sa le protejam. Are fibre subtiri de 0,2 mm, culoare verde inchis, dimensiunea ochiurilor de 15X15 mm. Plasa este foarte flexibila, cu posibilitate de tensionare in toate directiile. Poate oferi protectie si in cazul unei ploi cu grindina de dimensiuni mici şi poate fi folosita in mod repetat timp de cativa ani.

plasa antipasari in culturi

Plasele tricotate antipasari Iride® Base, Iride® Due sau Biobirds sunt plase stabilizate UV, pot fi amplasate pe deschiderile laterale ale tunelurilor, pe structuri de sustinere in caz de camp deschis sau direct pe plantele fructelor de padure. Iride® Base şi Iride® Due au şi rolul de protecţie antigrindina, cu o durata de viaţa de 3-4 ani, iar Biobirds o durata de folosinţa de pana la 4-5 ani. Au dimensiunile ochiurilor de 7,1 x 6,2 mm si densitate de 34 gr pe metru patrat, respectiv Iride® Due, cu 46 gr pe metru patrat, aceasta din urma fiind dublu intarita. Acestea pot fi folosite şi pentru recoltarea fructelor (amplasata sub coronamentul pomilor fructiferi). Ţesuta din monofilament de polietilena (HDPE) şi prevazuta cu ochiuri innodate, plasa antigrindina Iride® garanteaza rezistenta chiar şi dupa cele mai grele furtuni de grindina.

Sfaturi utile

  • Plasa antipasari este o metoda ecologica de a proteja culturile de legume si fructe. Nu utilizeaza substante chimice sau substante toxice pentru a alunga pasarile, facand-o o optiune prietenoasa cu mediul inconjurator.

  • Impiedica pasarile sa se hraneasca cu legumele si fructele in crestere. Ea functioneaza ca o bariera fizica, fara sa le cauzeze rau pasarilor sau sa le impiedice sa gaseasca hrana in alte locuri.
  • Plase antipasari sunt rezistente si iti ofera protectie de durata culturilor tale deoarece au o garantie de pana la 4-5 ani. Investesti o singura data si ai protectie antipasari multe sezoane. Astfel recolta ta nu va fi compromisa iar roadele muncii tale nu vor ajunge a fi hrana pentru pasari.

Produse recomandate

Spor la Grădinărit !

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Cum ți s-a părut acest articol?

Faceți click si oferiti numar maxim de stelute daca v-a placut!

0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează aceast articol.

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Urmărește-ne pe rețelele social media!

Ne pare rău că aceast articol nu v-a fost util!

Să îmbunătățim acest articol!

Adaugă un comentariu la articol.

Aboneaza-te
Notificare despre
guest
0 Commentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Articole recomandate

Cum ți s-a părut acest articol?

Faceți click si oferiti numar maxim de stelute daca v-a placut!

0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează aceast articol.

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Urmărește-ne pe rețelele social media!

Ne pare rău că aceast articol nu v-a fost util!

Să îmbunătățim acest articol!

Adaugă un comentariu la articol.

Acest conținut este

protejat de drepturile de autor.