Cum realizam tratamente eficiente in gradina cu pompa de stropit

Cum realizam tratamente eficiente in gradina cu pompa de stropit

Luna August, aduce provocari specifice in ceea ce priveste ingrijirea culturilor de legume din gradina, sere si solarii, precum si din camp. Pentru a asigura o recolta bogata si sanatoasa, gradinarii si agricultorii se bazeaza pe tehnicile de tratament potrivite. Pompele de stropit sunt eficiente atunci cand e vine vorba de stropirea la pomi fructiferi dar si in gradina.

403-Aparat de stropit ELECTRO Nebla 15 L Li-Ion FPM 7 bar_3

1. Tratamente eficiente la pomi fructiferi si plante cu pompe de stropit si prin irigare

Este un moment critic pentru gradinari si agricultori, atunci cand este vorba de sanatatea culturii si tratamentele adecvate care contribuie la succesul recoltei. Utilizarea pompelor de stropit sau vermorelelor, tancurilor de stropit cu capacitate mare este esentiala pentru asigurarea sanatatii si prosperitatii culturilor de legume in gradina, sere si solarii, precum si in camp. Cu ajutorul lor putem sa realizam atat tratamente fitosanitare cat si dezinfectii ale spatiilor.

De asemenea e important sa stim care este cea mai eficienta unealta pentru cultura noastra atunci cand realizam stropirile.

Anumite tratamente se realizeaza prin sistemul de irigare, atunci cand ne confruntam cu daunatori care actioneaza in sol si nu pe suprafata foliara a plantelor. 
Culturile din gradina, sere si solarii necesita ingrijirea adecvata pentru a obtine recolte bogate si sanatoase. Un instrument indispensabil pentru tratarea plantelor este pompa de stropit, care joaca un rol crucial in asigurarea sanatatii si prosperitatii culturilor de legume.

Horticultorii opteaza, de asemenea, pentru efectuarea tratamentelor prin sistemul de microaspersie, insa daca recurgem la aceasta metoda ar fi bine sa tinem cont de cateva aspecte:

  • Sistemul de microaspersie trebuie sa fie bine proiectat si calibrat pentru a asigura o acoperire uniforma si eficienta a plantelor.
  • Tipul de substante chimice utilizate in tratamente trebuie sa fie compatibil cu sistemul de microaspersie pentru a evita obturarea duzelor sau alte probleme.
  • Pentru anumite tratamente sau anumite culturi, alte metode de aplicare ar putea fi mai potrivite. Este recomandat sa consultati un expert in agricultura sau horticultura inainte de a decide asupra metode

2. Cum alegi pompa de stropit potrivita pentru tine?

Pompele de stropit electrice – Eficienta si acuratete
Pompa de stropit electrica reprezinta o evolutie tehnologica importanta in agricultura si gradinarit. Aceasta asigura un flux constant de substante de tratament, oferind o distributie precisa si uniforma. In plus, unele modele sunt echipate cu functii speciale, cum ar fi ajustarea debitului sau duze interschimbabile, permitand adaptarea la diverse tipuri de tratamente si culturi.

Vermorelele sau pompele de stropit manuale – Echipament portabil pentru gradini de mici dimensiuni

Vermurelul poate fi o optiune excelenta pentru aplicarea tratamentelor. Este recomandat atunci cand efectuam tratamentele sa stropim uniform partea foliara a plantelor, astfel incat sa fie acoperita cu solutie intreaga suprafata a frunzei, nu doar partea frontala, ci si dosul frunzelor. 

Tancurile de stropit de capacitate mare – Pentru culturi horticole extinse
Pentru culturile horticole mari, tratamentelor se pot efectua cu tancuri de stropit cu capacitate mare, intre 40 si 100 de litri. Acestea permit aplicarea unei cantitati mari de substante de tratament fara a necesita umpleri frecvente. Astfel de tancuri sunt utile in tratarea culturilor extinse, economisind timp si efort.

Toate aceste unelte permit aplicarea uniforma si precisa a tratamentelor, inclusiv a pesticidelor si ingrasamintelor.

Un aspect crucial de care fiecare cultivator ar trebui sa tina cont atunci cand efectuaza tratamentele este doza si frecventa solutiilor folosite. Este important sa nu aplicam in exces pesticide sau tratamente de fertilizare astfel incat plantele sa dezvolte rezistenta la substantele folosite, ori sa afectam sanatatea plantei dintr-o dorinta exagerata de a rezolva problema. Chiar si aplicarea ingrasamintelor in cantitati mai mari de cat este necesar are efecte daunatoare asupra sistemului de aparare natural al plantei, care devine mult mai sensibila atunci cand intampina situatii de stres termic si fiziologic.

Daca ne dorim un control efecient impotriva daunatorilor si altor factori de stres in culturile de legume este prioritar sa prevenim aceste atacuri inainte sa degenereze si sa aduca daune mari culturilor. Putem utiliza produse bio pentru protectia impotriva daunatorilor si bolilor, evitand astfel impactul negativ asupra mediului si sanatatii umane.

Pompele de stropit de inalta calitate permit o acoperire uniforma minimizand riscul de raspandire a bolilor.
In plus, este important sa se respecte dozele si instructiunile de aplicare ale fiecarui produs, pentru a evita supradozarea sau subdozarea.
Alegerea unei pompe de stropit potrivite depinde de necesitatile tale individuale. Analizeaza cu atentie caracteristicile si specificatiile diferitelor modele disponibile pe piata si alege pompa care corespunde cel mai bine nevoilor tale si particularitatilor gradinii sau culturilor pe care le ingrijesti.

Atunci cand te-ai hotarat sa cumperi o pompa de stropit iti recomandam sa te asiguri ca magazinul de la care cumperi iti ofere garantie, si de asemenea serviciul de mentenanta si piese de schimb sau accesorii. Astfel vei putea folosi aceasta unealta o perioada indelungata iar investitia ta va fi amortizata.

Sfaturi utile

  • Pompele electrice de stropit pot fi utilizate in diferite medii de cultivare, inclusiv in gradina, sere, solarii si livezi. Ele pot fi adaptate pentru a satisface nevoile specifice ale diferitelor culturi si pot fi utilizate pentru a aplica tratamente pe o gama larga de plante.

  • Eficienta: Pompa electrica de stropit permite aplicarea rapida si uniforma a substantelor de tratament, asigurand o acoperire eficienta a plantelor. Acest lucru poate contribui la prevenirea si controlul bolilor si daunatorilor in gradina si culturile protejate.
  • Precizie: Pompa electrica de stropit ofera control asupra cantitatii de substanta aplicata, permitand dozarea precisa in functie de nevoile specifice ale plantelor si a tratamentului aplicat.

Produse recomandate

Spor la Grădinărit !

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Cum ți s-a părut acest articol?

Faceți click si oferiti numar maxim de stelute daca v-a placut!

0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează aceast articol.

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Urmărește-ne pe rețelele social media!

Ne pare rău că aceast articol nu v-a fost util!

Să îmbunătățim acest articol!

Adaugă un comentariu la articol.

Articole recomandate

Cum ți s-a părut acest articol?

Faceți click si oferiti numar maxim de stelute daca v-a placut!

0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează aceast articol.

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Urmărește-ne pe rețelele social media!

Ne pare rău că aceast articol nu v-a fost util!

Să îmbunătățim acest articol!

Adaugă un comentariu la articol.

Aboneaza-te
Notificare despre
guest
0 Commentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

Acest conținut este

protejat de drepturile de autor.