Termeni și condiții de utilizare

Aceștia sunt termenii și condițiile de utilizare pentru blog.horticola.ro website ce poate fi accesat la adresa web www.blog.horticola.ro

Noțiuni:

 • Blogger– proprietarul blog.horticola.ro
 • Utilizator / Vizitator– persoană care citește și/sau utilizează articolele, documentele, conținutul media ș.a. postate pe blog.horticola.ro
 1. Informații despre Blog

1.1. Blog-ul blog.horticola.ro este proprietatea lui Ion-Mădălin DĂNESCU, cetățean român, denumit pe parcursul acestor termeni și condiții Blogger.

Coordonate de contact:

 • Email: contact@horticola.ro

1.2.blog.horticola.ro este un blog având ca tematică principală domeniul “Horticola” și în special articole educative.

1.3. Scopul blog-ului este educarea oamenilor despre cele mai noi tehnici agricole si horticole care sa fie durabile si de actualitate.

1.4. Acest blog nu își propune să formeze opinii și comportamente, să asigure dezvoltarea aptitudinilor și/sau atitudinilor persoanelor care îl citesc și nici să instige la conflicte. De asemenea, acest blog nu are ca finalitate furnizarea de informații care să fie utilizate în scop comercial de către utilizatori.

 1. Proprietatea intelectuală

2.1. Conținutul și design-ul blog.horticola.ro, inclusiv bazele de date accesibile prin intermediul său, sunt proprietatea blogger-ului și sunt protejate de legislația română în vigoare cu privire la drepturile de autor și drepturile conexe.

2.2. În cazul informațiilor și conținutului postat de utilizatori (ne)înregistrați sau terțe părți ori parteneri pe blog.horticola.ro, drepturile de autor și responsabilitatea asupra acestora aparțin în totalitate celor care au publicat acea informație.

2.3. Utilizatorii pot folosi conținutul blog.horticola.ro doar pentru folosința lor personală, iar acțiunile descrise mai jos nu sunt permise în lipsa obținerii, în prealabil, a unei permisiuni scrise din partea blogger-ului:

 • Îndepărtarea însemnelor care identifică dreptul de autor al blogger-ului asupra conținutului, inclusiv schemelor, graficelor și alte elemente pentru care nu se precizează în mod expres că au un alt autor;
 • Modificarea, publicarea, transmiterea, retransmiterea, în orice mod sau formă, precum și participarea la transferul, vânzarea ori distribuția, oneroasă ori gratuită, a unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, în lipsa obținerii, în prealabil, a unei permisiuni scrise din partea blogger-ului, precum și trimiterea acestui conținut către orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informației, sau către persoane fizice sau juridice, în format electronic sau tipărit, în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea blogger-ului.

2.4. Este interzisă orice utilizare a conținutului blog.horticola.ro în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislația în vigoare. Cererile de utilizare a conținutului, în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document, pot fi trimise la adresa de email contact@horticola.ro

2.5. În condițiile în care considerați că un anumit conținut aflat pe blog-ul  blog.horticola.ro încalcă drepturile dvs. de proprietate intelectuală, dreptul la viață privată, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteți rugat(ă) să trimiteți un email la contact@horticola.ro cu informații privind drepturile încălcate, pentru a permite administratorului blog.horticola.ro să acționeze în conformitate cu dispozițiile legale.

Toate textele de pe acest blog, cu exceptia fragmentelor scurte de text (de exemplu un paragraf) care au indicata o sursa externa, plus programele din sectiune de download din cadrul meniului principal, sunt proprietatea exclusiva a blog.horticola.ro, fiind protejate de legislatia privind drepturile de autor si a drepturilor conexe. In schimb, nu toate imaginile si videoclipurile de pe acest blog apartin proprietății intelectuale ale s.c. Morami s.r.l , imaginile și videoclipurile preluate cu drepturi de autor din părți terțe vor fi precizate cu sursa de preluare. 

 Alte considerente ce tin de drepturile pe proprietate intelectuala:

 • denumirea “blog.horticola.ro” si logo-ul asociat blog-ului sunt proprietatea exclusiva al proprietarului blogului si nu pot fi  utilizate in nici un mod fara acordul prealabil si explicit, exprimat in scris, al proprietarului blogului prin solicitarea adresată la adresa de e-mail contact@horticola.ro;
 • in momentul aparitiei de continut nou pe blog, acesta devine proprietatea detinatorului www.blog.horticola.ro, cu exceptia unor elementelor externe cum ar fi bannerele si reclamele – daca acestea exista;
 • proprietarul blog.horticola.ro isi rezerva dreptul de a intreprinde orice actiune considerata necesara sau dezirabila, in raport cu toate aspectele ce tin de continutul si functionalitatea blogului;
 • continutul ce nu este creat de adibarbu.ro, de exemplu comentariile, trebuie sa respecte dreptul de proprietate intelectuala a informatiilor si materialelor publicate, aceasta responsabilitate revenind autorilor comentariilor.


Este interzisa
:

 • comercializarea informatiei / materialelor atribuite cu blog.horticola.ro;
 • incercarea de a interveni, prin orice mijloace, asupra continutului blogului si a elementelor asociate acestuia, de exemplu stergerea sau modificarea materialelor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop;
 • multiplicarea in proportie partiala sau totala a site-ului si stocarea offline a acestuia;
 • copierea de articole si distribuirea sau publicarea acestora pe un alt site, publicatie sau catre un grup de cititori fara acordul explicit in scris al autorului; pot fi însă preluate fragmente de text doar dacă acestea nu reprezintă o parte consistentă a întregului conținut (cu limita maxima de 500 de caractere) și doar dacă se specifică drept sursă fie adresa completă de unde fragmentul de text a fost preluat, fie www.blog.horticola.ro;
 • eliminarea elementelor care au rolul de a asocia o imagine sau videoclip cu site-ul www.blog.horticola.ro.
 1. Suspendarea accesului

3.1. Blogger-ul poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să blocheze accesul dvs. la conținutul blog-ului sau la o parte a acestui conținut.

3.2. În cazul comentariilor la articole, acestea vor fi șterse și vi se poate interzice accesul la conținutul blog-ului, daca vor avea un conținut discriminatoriu, rasist, amenințător, obscen, pervers, jignitor, calomnios sau încalcă reglementările legale în vigoare.

 1. Schimbări ale blog-ului

4.1. Blogger-ul își rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau șterge, în orice moment, porțiuni ale blog-ului. De asemenea, blogger-ul își rezervă dreptul de a restricționa accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul conținut.

 1. Schimbări ale blog-ului

5.1. Înregistrarea pe blog pentru primirea automată de email-uri, newslettere, feed-uri sau altele asemenea se face pe propria responsabilitate a persoanei care se înregistrează. Blogger-ul recomandă tuturor celor care se înregistrează pe blog să nu dezvăluie nimănui numele de utilizator și parola pe care le-ar putea utiliza la un moment dat. Blogger-ul nu va cere niciodată parola conturilor utilizatorilor în mesaje prin poștă electronică sau telefon.

5.2. Utilizatorii sunt responsabili de folosirea de către alte persoane a numelui de utilizator și a parolei proprii în scopuri care contravin termenilor și condițiilor de utilizare a www.blog.horticola.ro

5.3. Blogger-ul nu poate asigura sau garanta securitatea informațiilor transmise de dvs. către blog, către și de la serviciile noastre online. Vă avertizăm, așadar, că orice informație trimisă către blog se va face pe propriul dvs. risc.

 1. Datele cu caracter personal

6.1. Blogger-ul respectă legislația în vigoare privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date (Legea nr. 677/2001, cu modificările și completările ulterioare).

6.2. Conform Legii nr. 677/2001, cu modificările și completările ulterioare, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, transmisă la adresa contact@horticola.ro

6.3. Blogger-ul nu va dezvălui niciun fel de informație identificabilă personal despre utilizatorii săi către terțe părți fără a primi mai întâi consimțământul expres al utilizatorilor în această privință.

6.4. Blogger-ul poate dezvălui informații identificabile personal atunci când legea prevede expres acest lucru, când este cerut de o autoritate competentă sau când acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor și intereselor blogger-ului.

 1. Publicitatea și conținutul furnizat de alte părți

7.1. Anumite părți ale conținutului publicat pe www.blog.horticola.ro pot să fie furnizate de terțe persoane, fizice ori juridice, cu care blogger-ul are relații contractuale/parteneriale în acest sens. De asemenea, în interiorul conținutului www.blog.horticola.ro pot fi incluse secțiuni publicitare în care se vor afișa mesaje publicitare ale unor terțe persoane. Blogger-ul nu este responsabil în nicio măsură asupra conținutului furnizat de terțe persoane, indiferent că acesta este publicitar sau nu. De asemenea, blogger-ul nu este responsabil de conținutului paginilor externe la care se face trimitere din blog.

 1. Condiții de utilizare

8.1. Folosirea acestui blog presupune acceptarea implicită și în totalitate a termenilor și condițiilor de utilizare, așa cum sunt acestea descrise în această secțiune ori sunt făcute publice de blogger în alte secțiuni/pagini/articole pe www.blog.horticola.ro.

8.2. În cazul în care nu sunt de acord cu termenii și condițiile impuse, ori sunt de acord doar parțial, cu limitări sau cu rezerve, utilizatorii sunt rugați să nu acceseze sau să nu utilizeze blog-ul.

8.3. Termenii și condițiile de utilizare ai blog-ului sau ai conținutului pot fi schimbate în orice moment de către blogger, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează. Utilizatorii vor avea acces permanent la termeni și condiții, pentru a le putea consulta în orice moment.

8.4. Orice preluare a unor articole sau părți de articole de pe www.blog.horticola.ro trebuie însoțită de trimiteri explicite, cu link/sursa exact către blog-ul www.blog.horticola.ro.

8.5. Utilizatorii www.blog.horticola.ro acceptă și sunt de acord că folosesc informațiile de pe acest blog pe propriul lor risc. Blogger-ul nu va fi responsabil pentru daunele interese suferite de utilizatori sau de terțe persoane din utilizarea informațiilor de pe blog.

8.6. Utilizatorii blog-ului declară că acceptă și vor respecta următoarele:

 • Nu vor încerca, posta sau transmite pe acest blog sau prin intermediul său informații ce contravin legilor, ce au un conținut discriminatoriu, rasist, amenințător, obscen, pervers, jignitor ori calomnios;
 • Nu vor încălca drepturile de proprietate individuală, drepturile de autor, drepturile de confidențialitate, drepturile de publicitate sau oricare alte drepturi de proprietate ale blogger-ului sau ale terțelor persoane fizice ori juridice care postează informații, documente, conținut media ș.a. pe blog;
 • Nu vor încărca viruși, troieni, scripturi sau alte programe de acest gen pe blog;
 • Nu vor întrerupe, încărca excesiv, interfera sau încerca să obțină acces neautorizat la orice porțiune a acestui blog, a sistemelor sale de computere, servere sau rețele;
 • Nu vor oferi informații false despre ei, nu se vor da drept alte persoane și nu vor încerca să înșele asupra identității lor sau asupra originii conținutului oferit, a mesajelor sau a altor informații;
 • Nu vor transmite mesaje junk, scrisori în lanț sau alte forme nesolicitate de poșta electronică bulk sau mesaje în duplicat;
 • Nu vor culege informații despre alți vizitatori ai blog-ului (date de identificare, adrese email ș.a.) fără consimțământul acestora și nu vor extrage sistematic date sau câmpuri de date, cum ar fi date financiare sau adrese de poștă electronică;
 • Nu vor redistribui conținutul oferit de blog sub nicio formă, inclusiv în publicații tipărite, transmisiuni prin fax, pagini de internet, e-mail, grupuri sau forumuri de discuții sau orice alt serviciu ori metodă electronică sau tipărită fără consimțământul scris al blogger-ului.

Refu.ro este un blog personal, fiind o pagină web disponibilă orcarui utilizator conectat la internet, se aplică anumite reguli de utilizare.

Pentru a fi sigur că fiecare comentariu de pe acest blog nu este cenzurat sau şters definitiv, respectă următoarele puncte:

Reguli pentru comentariile de pe blog

 • Se foloseşte un limbaj decent;
 • Este interzisă orice instigare la rasism;
 • Este interzisă trimiterea de materiale publicitare sau mesaje comerciale (spam – poate duce la ştergerea comentariului sau a link-ului)
 • Comentariile cu un nume/prenume valid vor fi publicate, nu se acceptă nickname-uri comerciale, brand-uri etc.
 • Comentariile se acceptă doar în două limbi: Română şi Engleză.

Confidenţialitatea datelor este un aspect important, aşadar adresa ta de mail introdusă pe acest blog va rămâne anonimă, nu va fi folosită în niciun scop. Adresa de email este a utilizatorului, personală, pentru a uşura viitoarele comentarii sau siguranţa adresei de email când se abonează la comentarii sau newsletter.

Conditiile de utilizare a blog-ului

 • Este strict interzisă copierea integrală sau parţială a articolelor de pe refu.ro (informatii despre dreptul de autor);
 • Este strict interzisă descărcarea copierea screenshot-urile imaginilor realizate de autorul blogului.
 • Distribuirea unei parţi sau secţiuni de pe refu.roindiferent de mediul de stocare pe care se realizează copierea, este interzisă;
 • Orice intervenţie care ar putea cauza disfuncţionalitatea blog-ului chiar şi temporară este interzisă;
 • Strict interzisă orice alterare a unui fişier sau modificarea oricarei părţi a blog-ului.
 • Blogul a fost construit pe grid-ul de 1200px, orice laptop/ecran cu o rezoluție mai mare sau egală de 1366×768 pixeli beneficiază de o afișare corectă a conținutului și a elementelor grafice de pe blog – orice sugestie sau reclamație pentru o rezoluție mai mică nu se iau în considerare – structura este full responsivă.

Imaginile de pe refu.ro

 • Sunt imagini realizate de către autorul blogului (Ciomîrtan Andrei) sau de către colaboratori/prieteni;
 • Este interzisă copierea lor pe orice mediu de stocare, singurele fotografii gratuite oferite de autor se găsesc la adresa: Imagini Stock – Refu.ro (în curând…)
 • Sunt imagini gratuite licenţă CC0 de pe PixaBay sau Pexels.

Link-urile de pe refu.ro

 • Link-urile din comentarii sau advertoriale se pot şterge fără nicio înştiinţare atunci când site-ul este căzut mai mult de 72 ore.
 • Link-urile care fac redirect către alt subdomeniu sau domeniu diferit, vor fi sterse fără nicio discuţie.
 • Link-urile către site-uri virusate sau care au script de minare cu ajutorul resurselor PC sunt interzise şi se vor şterge fără nicio însţiintare.
 • Sunt interzise link-urile către site-urile de adulţi/jocuri de noroc sau alte grupări sau comunităţi extremiste.

*Aceşti termeni şi condiţii prezintă obligaţia pentru fiecare colaborator sau vizitator al acestui blog, pentru protejarea utilizatorului precum şi integritatea fişierelor refu.ro şi a autoritaţii blogului în motoarele de căutare.

Ce date personale colectăm și de ce le colectăm: Comentarii

Când vizitatorii lasă comentarii pe blog, colectăm datele adăugate în formularele din comentarii, dar și adresa IP a vizitatorului (google analytics + wp-comments) și șirul agenților utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spamului (nume browser, versiune browser, regiune – google analytics).

Un șir făcut anonim (numit și un hash), creat din adresele tale de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosești.

Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/.

După aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibilă pentru public lângă comentariul tău.

Media

Dacă încarci imagini pe blog, ar trebui să eviți încărcarea imaginilor care au incluse date de locație înglobate (EXIF GPS). Vizitatorii sitului web pot descărca și extrage toate datele despre locație din imaginile de pe blog.

Cât timp îți păstrăm datele

Dacă lași un comentariu, comentariul și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa putem recunoaște și aproba automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare.

Pentru utilizatorii (dacă există) care se înregistrează pe blog, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). De asemenea, administratorii site-ului web pot vedea și edita aceste informații.

Ce drepturi ai asupra datelor tale

Dacă ai un cont sau ai lăsat comentarii pe acest site web, poți cere să primești un fișier de export cu datele personale pe care le deținem despre tine, inclusiv toate datele pe care ni le-ai furnizat. De asemenea, ne poți cere să ștergem toate datele personale pe care le deținem despre tine. Acestea nu includ toate datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.

Unde îți trimitem datele

Comentariile vizitatorilor pot fi verificate printr-un serviciu automat de detectare a spamului.

Informații suplimentare

Cum îți protejăm datele

Datele tale sunt protejate in orice moment prin serverele securizate ale hostingului web precum si pluginuri de securitate dedicate pentru WordPress (platforma blogului).blog.horticola.ro

Acest conținut este

protejat de drepturile de autor.