Ce profit ofera silobag-ul pentru siloz?

Pentru a putea tine pasul cu vremurile actuale, este nevoie de cat mai putina risipa si pierdere, mai ales atunci cand productia este mai mica dupa recoltare. Inchiderea ermetica este cea mai eficienta solutie folosita pentru siloz si ofera un profit mare fermierilor fata de insilozarea traditionala. Inca din antichitate era folosita inchiderea armetica, pentru a controla infestarea furajelor si pentru a mentine calitatea si cantitatea nutritiva.

Siloz-Silobags-saci

1. Ce profit ofera depozitarea in SILOBAG?

 • Profit intre 30% si 50% fata de pretul vanzarii la recoltare, la depozitarea graului si a altor silozuri in silobag, conform ultimelor estimari realizate pana in 2022.
 • Pierderi minime la depozitarea in silobag, de 10 ori mai mici decat la depozitarea in alt sistem, si nu exista costuri de mentenanta.
 • Cea mai eficienta, accesibila si sigura solutie de depozitare pana in prezent, accesibila marilor si micilor fermieri.
 • Costuri de capital reduse cu aprox. 60-80 euro/ tona, fata de construirea unui siloz metalic.
 • Depozitarea este flexibila, sacii pot fi amplasati chiar si pe marginea campului.
 • Amplasarea lor se poate face in functie de dorinta fermierului, incat accesul sa fie usor si fiabil.
 • Inchiderea ermetica a sacilor silobag, elimina riscurile de infiltrare a apei, de patrundere a aerului si a radiatiilor UV.
 • Mentine continutul de umiditate a cerealelor in timpul depozitarii, pastrand calitatea silozului.
 • Posibilitate de vanzare a silozului la momentul dorit.

2.Cat de sigura este depozitarea in silobag?

Un mare beneficiu al utilizarii silobagului este ca silozul poate fi depozitat in functie de necesitati. Fiecare ferma are nevoi specifice de
depozitare si clasificare a produselor sale, motiv pentru care acest tip de saci permit depozitarea mai multor loturi de cereale diferite, atat ca si sortiment cat si calitate.
Etichetarea silozului  este posibila si separarea fizica a celor mai noi loturi de cele mai vechi. In acest fel, fermierul reuseste sa aiba un control mai bun asupra puterii de cumparare, garantand astfel calitatea in momentul vanzarii.

Silobag-ul ofera protectie impotriva intemperiilor si vremii extreme, garantand prin inchiderea ermetica pastrarea valorilor nutritive si:

 • Control anti-insecte ✔
 • Control antifungic ✔
 • Control calitate ✔
 • Cost de mentenanta 0
 • Pierderi estimative 0,1%
 • Protectie UV ✔
 • Reducerea temperaturii ✔
 • Inchidere ermetica ✔
 • Rezistenta mecanica ✔
 • Stocarea pe nivel de calitate a cerealelor ✔

3.Care este durata de pastrare in SILOBAG?

Cerealele pot fi stocate intr-un silobag pana la 2 ani daca nivelul de umiditate se incadreaza in limitele recomandate.
✔ Pe masura ce boabele intra in silobag, se elimina cea mai mare cantitate de oxigen si se creeaza o atmosfera bogata in CO2.
✔ Nu este necesar un aport de substante chimice impotriva daunatorilor, in lipsa oxigenului acestea mor sufocate.

silobags_siloz_depozitare

Silobagul permite depozitarea mai multor tipuri de furaje intr-un spatiul mic, asadar se poate crea varietate in reteta de hranire a animalelor de ferma.
✔ Ofera protectie impotriva intemperiilor si vremii extreme, garantand prin acest mod de stocare pastrarea valorilor nutritive.
✔ Ofera posibilitatea de depozitare a boabelor cu umiditate ridicata, de 25 – 35 % in silobag.

4.Cum diferentiem calitatea silozului?

Slioz-Silobags-calitate

4.Ce este SiloTech si ce avantaje ofera?

SiloTech, prin structura sa, ofera un mediu ermetic, anaerob. Astfel prin umplerea cu cereale / furaje, se elimina oxigenul din interiorul sacului ermetic. In sac va exista doar dioxid de carbon, micsorand astfel riscul de stricare al produselor.
In fiecare an, producatorii de cereale sunt supusi unor conditii meteorologice nefavorabile, care fie intarzie, fie amana recoltarea. In anii umezi, depozitarea cerealelor dure (>15% umiditate) poate duce la deteriorare atunci cand sunt depozitate in silozuri sau depozite conventionale pentru cereale. Aceasta alterare se traduce printr-o pierdere a calitatii si refuzul hranei de catre animale.

Silotech este un sac de mari dimensiuni, produs din 3 straturi de folie de polietilena de foarte buna calitate. Materialul sacului nu afecteaza si nu are niciun efect toxic asupra cerealelor si/sau silozului si asigura stocarea unei cantitati mari de produse in conditii optime.
Este o solutie tehnica inovativa pentru fermieri, ce favorizeaza depozitarea recoltei. Prin folosirea lui se reduc semnificativ atat pierderile cantitative, cat si cele calitative.

Silotech este un silobag fabricat din 3 straturi (doua straturi albe, aditivate UV si un strat negru, pentru interior) care:
✔ reflecta caldura
✔ previne supraincalzirea
✔ mentine o temperatura scazuta la interior.

Afla mai multe despre ‘Cum se face insilozarea corecta in Silobag?’ in urmatorul articol. Insilozarea furajelor si boabelor este o metoda eficienta si convenabila de stocare a hranei pentru animale. Aceasta ofera avantaje semnificative in ceea ce priveste calitatea nutritiva, disponibilitatea pe tot parcursul anului si economisirea spatiului. Prin insilozare, fermierii pot asigura hrana de calitate pentru animalele lor si pot reduce riscul de pierderi in timpul depozitarii.

protectie-silobag siloz

Sfaturi utile

 • Graul, porumbul si soia sunt componente nutritionale de baza pentru multi oameni din intreaga lume. Cererea globala este in crestere.

 • Pentru a hrani populatia estimata de 9 miliarde de oameni pana in 2040, lumea ar trebui sa produca 3,3 miliarde de tone de cereale anual.

 • Pentru a raspunde acestei cereri in crestere, cultivatorii trebuie sa ia in considerare nu numai cresterea randamentelor si a calitatii recoltei, ci si depozitarea eficienta a cerealelor si distribuitia in siguranta a acestora pe tot globul.

 • Pierderile de substanta uscata a silozului depozitat in buncarele este intre 12% si 18% fata de doar 5% – 8% in Silobag.
 • Silobagul mentine cel mai bine valorile nutritionale si energetice, comparativ cu altele tehnologii de insilozare.
 • Puteti stoca 240 de tone de siloz de iarba intr-un singur Silobag de 2,7 x 75 m, adica 320 baloti (in cazul balotilor rotunzi).

Produse recomandate

Spor la Grădinărit !

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Cum ți s-a părut acest articol?

Faceți click si oferiti numar maxim de stelute daca v-a placut!

0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează aceast articol.

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Urmărește-ne pe rețelele social media!

Ne pare rău că aceast articol nu v-a fost util!

Să îmbunătățim acest articol!

Adaugă un comentariu la articol.

Aboneaza-te
Notificare despre
guest
0 Commentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Articole recomandate

Cum ți s-a părut acest articol?

Faceți click si oferiti numar maxim de stelute daca v-a placut!

0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează aceast articol.

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Urmărește-ne pe rețelele social media!

Ne pare rău că aceast articol nu v-a fost util!

Să îmbunătățim acest articol!

Adaugă un comentariu la articol.

Acest conținut este

protejat de drepturile de autor.