Amalgerol este un produs naturalm cu un continut de plante acvatice, ulei de parafina distilat, uleiuri vegetale, extracte din plante medicinale din Muntii Alpi
substanta uscata: 19,0%
densitate: 0,97 Kg/l
valoare pH: 8,5
acesta contribuie la accelerarea cresterii culturilor, inclusiv a sistemului radicular
100% degradabil in mediu
stimuleaza cresterea plantelor, mareste calitatea si cantitatea recoltei in productia de cereale, seminte oleaginoase, viticultura, horticultura si pomicultura
imbunatateste starea culturilor dupa seceta, inghet, grindina, daune din surplus de umiditate si altele
creste rezistenta plantelor la seceta si le ajuta sa depaseasca efectul negativ al secetei
cu un efect aditiv asupra actiunii pesticidelor aplicate (actionand ca un lipitor)
accelereaza degradarea resturilor vegetale in sol si creste activitatea microbiana
reduce costurile de fertilizare
imbunatateste starea structurala a solului si reduce costurile de procesare
creste gradul de zaharitate a strugurilor cu 2-4% cu cel putin 2-3 tratari a vitelor de vie
vinurile fabricate din struguri tratate cu AMALGEROL sunt de inalta calitate si posibilitati de imbatranire fara probleme
AMALGEROL este bogat in hidrocarburi si hormoni naturali de crestere a plantelor
creste activitatea microbiana in sol si in special micoriza
acest fenomen prezinta o relatie simbiotica intre miceliul diferitelor ciuperci si radacinile plantelor superioare
aceasta simbioza este una dintre solutiile perfecte ale naturii pentru beneficierea reciproca a ambelor parti
micoriza face nutrientii din sol, mai accesibili mai usor de asimilat de plante
plantele micoriziale se disting prin suprafata sa activa de absorbtie mult mai mare a sistemului lor de radacina adesea rezistenta mai ridicata la boli cauzate de agentii patogeni ai solului
ciupercile micorizate utilizeaza carbohidrati sintetizati de plante
ca urmare a acestei simbiozitati specifice, se realizeaza restructurarea agregatelor solului, imbunatatirea regimului apa-aer a solului si cresterea naturale
astfel, aplicarea anuala a AMALGEROL are ca rezultat o reducere a rezistentei solului in timpul procesarii si la randul sau, la economisirea combustibilului si a pieselor de schimb
in Austria si Ungaria, dupa trei si mai multi ani de utilizare a produsului este realizata o reducere a consumului de motorina in timpul aratului cu 300-400 ml/ha si permeabilitate crescuta in mod semnificativ a solului
in campurile tratate timp de cel putin 3 ani cu AMALGEROL, tija se scufunda usor in sol la o adancime de pana la 1 metru
este stabilit faptul ca, introducerea in stratul superficial al solului a AMALGEROL pe reziduurile de dupa recoltare, contribuie la descompunerea rapida a acestora in sol
acest lucru reduce riscul de dezvoltare a microflorei daunatoare din cauza concentratelor din plante medicinale continute in produs, care sunt „Know-how-ul“ creatorului
rata de pulverizare recomandata pentru miriste este de 3 - 5 l/ha
mod de utilizare Ingrasamant Foliar AMALGEROL: daca nu se specifica altfel, cantitatea de solutie de lucru este de 200 - 250 l/ha, agitati bine recipientul inainte de utilizare, turnati jumatatea din cantitatea necesara de apa in rezervor, apoi adaugati cantitatea necesara de AMALGEROL cu agitatorul atasat permanent, la sfarsit, adaugati cantitatea ramasa de apa la nivelul cerut, nu intrerupeti amestecarea solutiei
compatibilitate: AMALGEROL este un concentrat emulsionabil lichid de inalta calitate, se dizolva excelent in apa, compatibil cu un numar mare de alte produse, in rezervorul amestecat cu pesticide, AMALGEROL are un efect aditiv (actioneaza ca un liant) si optimizeaza performanta acestor produse, inainte de amestecare cititi cu atentie eticheta celuilalt produs, AMALGEROL nu este compatibil cu ingrasaminte lichide cu continut ridicat de azot
depozitare: a se pastra departe de inghet, a se pastra la temperaturi cuprinse intre +5°C si +25°C, nu depozitati in lumina directa a soarelui
precautii: protectia operatorului: spalati mainile si partile expuse ale corpului care au introt in contact cu acesta inainte de a manca protectia mediului: nu contaminati apa si apele uzate cu acest produs sau cu ambalajul folosit
depozitarea si elirninarea ambalajelor goale: Pastrati etans inchis in ambalajul original intr-un loc sigur
Doza de aplicare
cereale: 2L/Ha in toamna in faza inceput de infratire
cereale: 3-5L/Ha in primavara in faza de inceput a extensiei tulpinei si/sau inceputul formarii urechii pana la umplerea boabelor
rapita: 2-3L/Ha in toamna in etapa a5-a frunza
rapita: 3-5L/Ha de doua ori in primavara in timpul tratamentului cu un insecticid sau fungicid
miristea: o combinatie de Amalgerol (3L/Ha), pentru accelerarea degradarii paielor si a reziduurilor in sol
floarea soarelui: 3-5 ml/Ha in combinatie cu erbicid in faza de 2-6 perechi de frunze
porumb: 3-5L/Ha in stadiul 4-6 frunze, este posibila repetarea inainte de inceperea extensiei tulpinei
porumb: 3 - 5 L/Ha in cazul de tratare a rezidurilor de plante dupa recoltarea porumbului
legume: 3 L/Ha pentru o singura aplicatie; prima aplicare -14 zile dupa plantare; 3-5 repetari in intervale de 10 zile, AMALGEROL imbunatateste rezistenta legumelor la boli, ceea ce presupune mai putine tratamente cu fungicide, creste cantitatea si calitatea productiei, reduce legumele mici in detrimentul legumelor medii si mari. Produs obligatoriu in cresterea ecologica a legumelor
pomi fructiferi, volum mic 3 - 5L/Ha in solutie de lucru de 350 - 500 litri de apa/Ha
pomi fructiferi, volum mare: 5 - 10L apa intr-o solutie de lucru de 1.000 - 1.500 ml apa/Ha
pomi fructiferi, timp de aplicare: spray la intervale de 10 zile de la etapa de muguri roz pana la sfarsitul cresterii, in special inainte de perioada de picurare a petalelor, este important sa se asigure o buna pulverizare a tuturor partilor copacului, in special la punctele de crestere
cartofi: 5L/Ha aplicate intre stadiul de crestere a stolonilor si formarea de tuberculi cu marimea boabelor de mazare, repetati de trei ori la aceeasi doza la intervale de la 10-14 zile, utilizati 300 - 1.000 litri de apa pe hectar, utilizarea AMALGEROL la cartofi reduce fractiunea mica in detrimentul fractiunii medii si mari
culturi leguminoase: 5L/Ha inainte de inceperea infloririi
gradina si solarii: Hranire cu 0,02% (20-50 ml /100 l apa) la intervale de 10-14 zile, aplicarea foliara 0,3 % - 0,5 % (30-50 ml/10 l apa) la 10-14 intervale zilnice, utilizarea AMALGEROL reduce numarul de pulverizari cu pesticide si fertilizari, plantele au o culoare mai intensa a frunzelor, recolta este de mai buna calitate si parametri de randament, pentru castraveti: tratament la doua saptamani dupa plantare pentru a preveni ingalbenirea plantei
culturi de fructe de padure: 20 - 60 ml/10 litri de apa intr-o solutie de lucru de 700 - 2.200 litri de apa pe hectar
culturi de fructe de padure, timpul de aplicare: Inainte de inflorire si repetari in interval de 10-14 zile, daca fructele vor fi procesate, consultati procesorul inainte de pulverizare
pepiniere: plantarea este intotdeauna stresanta pentru copacii tineri, radacina copacului trebuie imersata intr-o solutie de 5% cu cateva minute inainte de plantare, pentru a asigura o dezvoltare buna a sistetnului de radacini
vita de vie: 3L/Ha pentru o singura aplicare; 4-5 aplicatii in timp intre apararea inflorescentei si colorarea boabelor, pentru vite de vie tinere radacinile trebuie imersate intr-o solutie de 5% inainte plantarea pentru a asigura o buna dezvoltare a sistemului radicular, podgoriile in care are loc ingalbenirea din anumite motive, culoarea verde a frunzelor se va restaura pana la 6 zile dupa stropirea cu AMALGEROL
terenuri de sport: 3-5L/Ha dupa cosire cu udare ulterioara, pentru terenuri de golf, terenuri de fotbal, parcuri, terenuri de sport si altele
recuperarea culturilor dupa frost, grindina, deteriolul herbicidal si altii: 3-5 L/Ha intr-o solutie de lucru de 200-250 litri de apa /Ha
flori, aplicare foliara: 3-5L/Ha in solutie de lucru de 25-30 litri de apa, in functie de starea plantelor, tratamentul se va repeta in decurs de 10 zile
Uleiul de neem este un insecticid natural care are efect de prevenire si combatere a daunatorilor intalniti in culturile agricole si horticole, cum ar fi: musculita alba, trips, afide, larva miniera, tuta absoluta, omizi, molii, gargarite, paduchi, viespi (din diverse genuri si specii).